2022/1 TUBİTAK BAŞVURU SONUÇLARI (İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ – ODYOLOJİ)

2022 yılı 1. döneminde İstanbul Medipol Üniversitesi Odyoloji Bölümü'nün toplam 9 projesi 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Öğrenci arkadaşlarımızı tebrik eder, danışman hocalarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

2022- ODYOLOJİ’DE TANIŞMA KAHVALTISI

İstanbul Medipol Üniversitesi Odyoloji Bölümü olarak 14 Ekim 2022 tarihinde tanışma kahvaltısı gerçekleştirildi. Bu etkinlikte sınıflar arası tanışıp kaynaşmak, İşitme ve Denge Kulübü'nün ekip ruhunu arttırmak ve güzel bir sabah kahvaltısında bir araya gelinmesi hedeflendi. Kahvaltı formu 150 kişilik kontenjan sınırı ile tamamlandı. Cemile Sultan Korusu'nda, sadece İstanbul Medipol Üniversitesi Odyoloji Bölümü öğrencileri ve hocalarının bulunduğu kahvaltı mekanında bulutlu, ılık havada, boğaza karşı kahvaltı ederek, müzik eşliğinde eğlenerek, fotoğraf çekilerek harika bir kahvaltı sabahı düzenlendi.

İŞ ORANLARI (2018-2021) – İMÜ ODYOLOJİ

İstanbul Medipol Üniversitesi Odyoloji Bölümü 2018-2021'deki fakülte ve yüksekokul mezunları dahil edilmiştir.
istihdam

ENGELSİZ YAŞAM İÇİN MEDİPOL SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KULÜPLERİ BULUŞTU

13.10.2022 tarihinde İstanbul Medipol Üniversitesi bünyesinde Engelsiz Yaşam Komisyonu ve Engelli Öğrenci Ofisi tarafından düzenlenen “Engelsiz Yaşam İçin SBF Kulüpleri Buluşuyor” konulu programda; Beslenme Kulübü, Çocuk Gelişimi Topluluğu, Dil ve Konuşma Terapisi Kulübü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübü, PTR Student Union, Hemşirelik Kulübü, İşitme ve Denge Topluluğu, Poz Kulübü, MEDSAY Kulübü ve Sosyal Hizmet Kulübü’nden oluşan kulüplerin bölümlerini, çalışma alanları ve multidisipliner çalıştıkları alanları tanıttıkları, engelli bireyler için neredeyiz ve neler yapabiliriz konulu sunumlarını gerçekleştirmiştir. İşitme ve Denge Kulübü Başkanı İrem Aktaş, Odyoloji Bölümü'nü tanıtarak, engelsiz yaşam için proje ve çözüm önerileri sundu.

İŞİTSEL REHABİLİTASYON KURSU BAŞARIYLA TAMAMLANDI

İstanbul Medipol Üniversitesi (İMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü, 17 Eylül- 2 Ekim 2022 tarihleri arasında 3 haftalık ‘İşitsel Rehabilitasyon Kursu’ düzenledi. İMÜ Sürekli Eğitim Merkeziyle birlikte gerçekleştirilen, ilk hafta teorik bilgiler detaylı bir şekilde verildikten sonra yüz yüze eğitime geçilerek anneleriyle birlikte gelen işitme kayıplı çocuklara uygulamalı eğitim verildi. Programa farklı üniversite ve kurumlardan 14 konuşmacı katılırken, toplam 27 kişi ise kursiyer olarak katılarak işitme engelli çocuklara eğitim planı oluşturmak ve rehabilitasyon sürecinde izlenmesi gereken aşamaları pratik yönleriyle Odyoloji öğrencilerine gösterildi.

İŞİTSEL İLLÜZYONLAR

Göz yanılmaları… Optik illüzyonlar… Hareket etmemesine rağmen hareket ediyormuş gibi görünen yatay-dikey çizgiler. Bunların çoğunu, öyle ya da böyle biliyoruz. Büyük oranda görsel bir dünyada yaşıyoruz. Bu yüzden, öne çıkan illüzyonların, yanılsamalarının da görsel dünyada yer alması şaşırtıcı değil. Ama bugün, görsel dünyadan biraz olsun sıyrılacağız ve işitsel dünyanın labirentlerinde ilginç bir gezintiye çıkacağız.

Konumuz: Ses yanılsamaları. Ya da diğer adıyla: İşitsel illüzyonlar. Bu yüzden, eğer şu anda beni bir hoparlörden dinliyorsanız, bölümü durdurup, kulaklığa geçmeyi isteyebilirsiniz. Çünkü bu bölümdeki illüzyonların hepsini olmasa da bir çoğunu, bir kulaklık kullanmadan deneyimlemeniz mümkün olmayacak.

3. OTO-ODYOLOJİ KONGRESİ – BİLDİRİ KİTAPÇIĞI

Bildiri Kitapçığını İndir

İstanbul Medipol Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan, lll. Oto-Odyoloji Kongresi 8 oturum, 25 konuşma ve 2 alanda uygulamalı kurs ile başarıyla tamamlandı.


İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan kongre, Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrenin ilk oturumunda Dr. Öğretim Üyesi Faruk Bulut “Yapay Zekanın Otolojide ve Odyolojideki Önemi”, Hürol Erişçi “Bilişimsel Odyoloji ve Odyolojinin Geleceği” ve Merve Evren “3D Animasyonun İşitsel Yoldaki Önemi” başlıklı sunum gerçekleştirdi.


İlk günün ikinci ve üçüncü oturumlarında Prof. Dr. Tayfun Uzbay “Farklı Yüzleriyle Nöroplastisite”, Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Yılmaz “Tinnitus”, Dr. Öğretim Üyesi Fuat Bulut ise “Ani İşitme Kaybı” konularında öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktardı. İlk günün son oturumunda ise Prof. Dr. Düzgün Yıldırım “Vertigo’nun Radyolojisi”, Uzm. Odyolog Levent Küfelioğlu “Hastanede Raporlama Sıkıntıları”, Öğretim Görevlisi Caner Yatmaz da “Odyolojide Hayvan Deneyleri” konularıyla odyolojinin çalışma alanları konusunda geniş bir yelpaze sundu.


Kongrenin ikinci gününde Prof. Dr. Sertaç Yetişer tarafından sunulan “Zor BPPV Olgularında Tanı ve Tedavi, Recep Minga tarafından “Odyolojik Ölçümlerin İstatistiksel Analizi”, Prof. Dr. Hanefi Özbek tarafından “Müziksel İşitme ve Müziksel Dinleti” ve Dr. Öğretim Üyesi Atılım Atılgan tarafından, “İşitme Cihaz Uygulamalarında İşitsel Uyarılmış Potansiyelerin Önemi” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. İşitme Cihazlarında Yenilikler başlıklı panelin de yapıldığı kongrede işitme cihazı ve vestibüler testler alanında kurslar düzenlendikten sonra öğrencilere katılım belgeleri verildi.

2022/2 TUBİTAK BAŞVURU SONUÇLARI (İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ – ODYOLOJİ)

2022 yılı 2. döneminde İstanbul Medipol Üniversitesi Odyoloji Bölümü'nün toplam 9 projesi 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Öğrenci arkadaşlarımızı tebrik eder, danışman hocalarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.